Робота для акуратних і відповідальних

9 грудня вантажники комбінату відзначили своє свято.

У цій професії використову­ється в основному тільки фізична сила людини для виконання простих робочих операцій, таких як завантаження, вивантаження, прокат і підйом важких вантажів. Подібна робота є надзвичайно поширеною у різних країнах і на всіх континентах, у всьому світі десятки мільйонів таких робочих.

На нашому комбінаті вантажники працюють у цеху №33. Вони обслуговують потреби складів нашого підприємства і співробітників цеху №7. Важко уявити нормальну роботу ланок збуту й постачання без важкої праці представників цієї професії. Кожен робочий день під керівництвом начальника дільниці загальних професій Руслана Соколовського їм доводиться навантажувати і розвантажувати вантажні машини й фури. Ці фахівці мають справу з відповідальними вантажами — такими, наприклад, як готова продукція, обладнання, різноманітні мастила, рідини тощо, а також відходи виробництва. Звісно, що це робота не для кожного, а для відповідальних і старанних. Серед них - бригадир вантажників Іван Узунов. Цей працьовитий і компетентний спеціаліст крім виконання безпосередніх завдань бере на себе додаткову відповідальність, допомагає керівнику в організації робочого процесу. Разом з багатьма іншими своїми колегами він освоїв також професію стропальника. Ці знання дуже допомагають у роботі з кранівниками. На дільниці готової продукції якісно трудиться відповідальний та ініціативний вантажник Сергій Мироненко, його колега з дільниці матеріальних складів Кирило Якимець теж серед кращих. Вони завжди готові прийти на допомогу.

Помилково вважати, що єдина навичка, яка необхідна вантажникові - це вміння вантажити. У сучасному світі представники цієї професії мають бути не тільки сильними і міцними, але і володіти навичками водія, управляти завантаженням обладнання на рухомий склад, чітко знати основи фізики, такі поняття як важіль і сили, що діють на тіла, знати як влаштовані кран, лебідки тощо.

У цеху №13 теж працюють вантажники, вони обслуговують залізничну дільницю. Микола Бєлокопитов, Павло Лисенко, Володимир Сміх, Олександр Ургапов, Олександр Хуторний — справжня гордість залізничників комбінату. Ці фахівці не тільки виконують завантаження — вивантаження, а й маркують вантаж і оптимізують його габарити. Після закінчення основної роботи вони не йдуть відпочивати, а зачищають вагони і майданчики після розвантаження, чистять колісні пари.

У день професійного свята адміністрація та профком цеху №33, керівництво та профспілковий комітет управління логістики побажали вантажникам своїх структурних підрозділів міцного здоров’я, сімейного затишку, благополуччя на довгі роки.