Одна з провідних компаній Японії готова співпрацювати з ЗТМК

Комбінат відвідали з офіційним візитом представники компанії Sumitomo - генеральний менеджер підрозділу високопродуктивних матеріалів Tomoyuki Otsuki і головний фахівець із зовнішньоекономічної діяльності Андрій Довгань. В ході візиту делегація відвідала проммайданчик нашого підприємства і провела переговори з питань реалізації титану губчастого.

Варто відзначити, що Sumisho Metalex Corporation, одним з керівників якої є пан Tomoyuki Otsuki - це дочірня компанія фірми Sumitomo, що входить в трійку лідерів з річного обороту й обсягів виробництва в Японії. Вона займається продажем, імпортом і експортом матеріалів, комплектуючих, готових виробів і обладнання, що використовуються в побуті, електроніки тощо. У сфері її інтересів - і титановий бізнес.

На вступній нараді, яку провів директор комбінату Володимир Сивак, Tomoyuki Otsuki представив увазі команди топ-менеджерів ЗТМК презентацію своєї компанії, повідомив про напрямки її роботи, який відсоток в світовому сегменті вона займає. У свою чергу, заступник директора технічного (з виробництва) Олександр Гойденко, начальник управління якості Олександр Алексеєнко, директор комерційний Олександр Павлов представили гостям інформацію про ЗТМК - історію створення й становлення комбінату, використовувані джерела сировини, основні етапи виробництва продукції.

Далі для представників Sumitomo провели екскурсію по нашому підприємству. У диспетчерській пічної дільниці цеху №7 гостю з Японії розповіли, як здійснюється управління процесами відновлення та сепарації при виробництві блоків титану губчастого. Потім Tomoyuki Otsuki відвідав ДОТГ, де ознайомився з процесами переробки блоків титану губчастого. Він побачив, яким чином співробітники цієї дільниці проводять технологічні операції з вилучення блоків титану губчастого з реторт, чищення криць, сортування й візуального контролю, усереднення і упаковки партій титану губчастого. Також делегації показали, як відбувається оформлення технологічних карт на виробництво партій титану губчастого в паперовому та електронному вигляді.

У музеї комбінату Tomoyuki Otsuki ознайомився з періодами становлення нашого підприємства як первістка титанової проми­словості в країні, розглянув фо­тографії видатних магніївців і титанівців, важливі історичні документи і залишив відгук у книзі почесних відвідувачів. Генерального менеджера Sumisho Metalex Corporation вразила насичена подіями історія ЗТМК, якому в нинішньому році виповниться 84 роки.

На заключній нараді делегація японської компанії подякувала керівництву комбінату за хороший прийом і інформативну зустріч. Tomoyuki Otsuki позитивно оцінив побачене на ЗТМК і висловив надію на подальше плідне партнерство щодо постачання нашої продукції.