Музей комбінату - скарбниця слави титаномагніївців

Прийнято вважати, що через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини, і з цим важко не погодитися. Збираючи і зберігаючи пам'ятки матеріальної і духовної культури, музеї ведуть велику науково-просвітницьку і освітньо-виховну роботу.

На комбінаті є власний історико-виробничий музей. Зібрані в ньому експонати, зокрема важливі документи, портрети та особисті речі видатних працівників - розповідають про етапи становлення та розвитку нашого підприємства. Дивлячись на макети обладнання та зразки продукції, гості музею отримують загальні відомості про виробничий процес і його результати. Подарунки та пам'ятні сувеніри у вітринах свідчать про видатні події, в яких брав участь комбінат.

Завітайте до музею, і ви ближче познайомитеся з десятками кращих виробничників, які відомі не лише на ЗТМК, а й за його межами. Серед них — директори Дніпровського магнієвого заводу та Запорізького титано-магнієвого комбінату, видатні персоналії, що здобули свою славу на полях боїв у Другій світовій війні та на ниві праці, піднімали з руїн, проєктували, розвивали наше підприємство й докладали всіх зусиль, щоби воно залишалося флагманом кольорової металургії, а запорізький титан був відомий далеко за межами нашої країни.